top of page

CRANIOSACRAAL THERAPIE

Craniosacraal therapie richt zich niet enkel op de plaats waar de pijn (lichamelijk of geestelijk) ervaren wordt maar op de mens als geheel. Gebruikmakend van zachte, subtiele technieken die jou begeleiden naar een herstel van algemeen welzijn en evenwicht.

WAT IS HET?

Craniosacraal therapie is een complementaire, lichaamsgerichte therapie ontwikkeld uit de osteopathie. Door middel van zachte aanrakingen wordt er contact gemaakt met de weefsels. Fysieke en emotionele trauma’s kunnen zich vastzetten in ons lichaam in de vorm van blokkades. Zachte, uitnodigende aanrakingen bieden ons lichaam de mogelijkheid om te openen, blokkades te tonen. Dan kan de keuze gemaakt worden om de blokkade los te laten. Toont zich een emotionele blokkade die kan losgelaten worden, dan spreken we van een somato emotionele release (SER). Geblokkeerde energie komt vrij en het zelfhelend vermogen van het lichaam krijgt een kans.

Leaf
handen

VOOR WIE?

Craniosacraal therapie stelt de cliënt centraal. De therapeut interpreteert niet, stuurt niet, maar ondersteunt 'slechts' het proces. Via het lichaam komt de cliënt bij inzichten en hulpbronnen waar hij zich eerder niet bewust van was. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Vanuit de eigen verantwoordelijkheid ontdekt de cliënt nieuwe ervaringen, beleeft hij ervaringen “op een andere manier”.
Om je lichaam en geest de ruimte te geven in dit “helen”, is er voldoende tijd nodig tussen de behandelingen. Dit wordt in overleg bepaald.

Ongeacht de uitdaging, ben ik er om je te coachen en om een duurzame positieve verandering teweeg te brengen.

Cranio: Diensten
bottom of page